Kinderen met problemen uiten zich vaak via het lichaam (klachten) en gedrag, vaak omdat het woorden geven aan gevoelens nog onvoldoende ontwikkeld is. Als deze problemen het functioneren van een kind blokkeren zou je samen met een haptotherapeut kunnen kijken hoe het kind in het leven staat. Wat voor een relatie heeft het kind met de omgeving en wat gebeurt er op gevoelsnivo met een kind. Het doel van de begeleiding is middels spelvormen en fantasie het contact met de leefwereld op gang te brengen. De ouders worden bij de behandeling betrokken.

Haptonomie

artworks-000016447527-lw4qp2-cropDe Haptonomie bestudeert de ontwikkeling van het gevoelsleven en in ruimere zin de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen. In de ontwikkeling van ons leven speelt aanraking als meest directe vorm van communicatie een belangrijke rol. 

Lees meer ...

Haptotherapie

3027430438 02821f919d zWanneer men ziek is of iets mankeert, wil men daar over het algemeen zo snel mogelijk van af. Ziekte kan echter ook een signaal zijn om wat aan jezelf te doen. Zo kan een klacht iemand de mogelijkheid tot groei geven.

Lees meer ...

Relatietherapie

relatietherapieSpanningen en problemen tussen mensen komen veel voor en zijn tot op zekere hoogte normaal. Ze horen bij het leven, waarbij wat uit evenwicht raken en weer samen in evenwicht komen elkaar vaak opvolgt.

Lees meer ...

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn