artworks-000016447527-lw4qp2-cropLuisteren naar je lichaam

De kern van de haptonomie draait om LEVEN. We zijn zelf verantwoordelijk hoe we met 'alle lusten en lasten' omgaan in het leven. Dit heeft invloed op hoe we het leven beleven. De hele dag door voel je, mensen doen wat met je, dat voel je en daar ken je een waarde aan toe. Hoe goed ken jij jezelf? Hoe goed zit je in je vel? Wat levert voor jou spanning op? Wanneer ga je op de rem staan? Luister je naar de signalen die je lijf je geeft en handel je hier ook naar?

Vaak negeren we de signalen van ons lichaam, omdat we geleerd hebben vooral naar ons verstand te luisteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en het ontstaan of verergeren van lichamelijke en psychische klachten.

Luisteren naar je lichaam lijkt zo vanzelfsprekend, maar in onze snelle, drukke en op resultaat gerichte Westerse maatschappij, dreigt dit vermogen onder te sneeuwen. Het ontkennen en onderdrukken van gevoelens kan allerlei klachten veroorzaken. Het lichaam wordt lusteloos, moe en allerlei klachten kunnen het bewegen en persoonlijk functioneren gaan blokkeren.

 

Haptonomie

artworks-000016447527-lw4qp2-cropDe Haptonomie bestudeert de ontwikkeling van het gevoelsleven en in ruimere zin de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen. In de ontwikkeling van ons leven speelt aanraking als meest directe vorm van communicatie een belangrijke rol. 

Lees meer ...

Haptotherapie

3027430438 02821f919d zWanneer men ziek is of iets mankeert, wil men daar over het algemeen zo snel mogelijk van af. Ziekte kan echter ook een signaal zijn om wat aan jezelf te doen. Zo kan een klacht iemand de mogelijkheid tot groei geven.

Lees meer ...

Relatietherapie

relatietherapieSpanningen en problemen tussen mensen komen veel voor en zijn tot op zekere hoogte normaal. Ze horen bij het leven, waarbij wat uit evenwicht raken en weer samen in evenwicht komen elkaar vaak opvolgt.

Lees meer ...

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn